Berangkat jam 10 pagi pake busway, sampe disana sekitar jam 11 an.

We go at 10 AM by busway, arrived around 11 AM

Waiting for the bus

Waiting for the bus

Sempat salah naik busway karena petugasnya ga bilang kalo buswaynya ga berhenti di halte Senen >.<

We took the wrong bus because the bus officer didn’t say anything about not stopping at Senen Station >.<

Monas

Monas

Akhirnya sampai di area Monas, masih harus jalan karena lokasinya ada disebelah kanan depan dari foto diatas.

Finally, we’ve arrived at Monas. Still need to take a walk because the location is quite far.

Crowd

Crowd

Disana sudah banyak orang yang piknik dengan keluarga mereka.

We got many people are in picnic with their family.

Tons of people

Tons of people

Mereka datang bukan karena JAK-JAPAN MATSURI, tapi karena sekedar mengisi liburan bersama keluarga mereka.

They came not because JAK-JAPAN MATSURI, but because they want to have a nice vacation with their family.

Keep Going

Keep Going

Found the location

Found the location

Akhirnya ketemu juga lokasinya, masih di tempat yang sama dengan tahun lalu rupanya.

We found the location, still at the same place like last year.

JAK-JAPAN MATSURI 2012

JAK-JAPAN MATSURI 2012

Ticket

Ticket

Harga tiketnya naik dari tahun lalu T_T

The ticket price is increased from last year T_T

Supplementary material

Supplementary material

Seperti tahun lalu, kita juga dapat satu kipas. Terus terang, kipas dari GoodSmileCompany waktu AFA jauh lebih baik :D

Just like last year, we got one fan. TBH, GoodSmileCompany’s fan at AFA is much more better :D

Still lack of crowd

Still lack of crowd

Sekarang ini masih belum ramai, tapi beberapa jam kedepannya… mau lewat aja susah banget.

As you can see, still not packed with people. But wait until few hours later… ┬áMoving around became harder.

Taiko Drum

Taiko Drum

Racing Miku 2011 with Yune's body

Racing Miku 2011 with Yune's body

Akhirnya bertemu dengan Shuuya57 yang ternyata membawa Racing Miku 2011.

We met with Shuuya57, who brought his Racing Miku 2011.

Good spot for taking photo

Good spot for taking photo

 

Wandering Fay on ground

Wandering Fay on ground

Karena ternyata ga semua orang dateng, akhirnya ya cuma ada beberapa Nendoroid.

Because not all “promised” people are coming, we only got these Nendoroid to show you.

Mini Kyouka

Mini Kyouka

Raspberyl

Raspberyl

Mimi Usa

Mimi Usa

Mimi memakai body Racing Miku 2011 karena body aslinya patah dibagian pinggang. Pantesan aja belakangan ini kok loose banget, ternyata…

Mimi is using Racing Miku 2011′s body because her original body is broken on the hip. No wonder the joint is too loose lately…

Racing Mimi

Racing Mimi

Untung Shuuya57 ternyata bisa ngebantuin mencabut patahan joint nya, thanks a lot bro!

So lucky, Shuuya57 is able to pull out the broken joint. Thanks a lot, bro!

Yune

Yune

Karena Shuuya57 berhasil mencabut patahan dari Joint Mimi, akhirnya pakai joint dari face plate Saber lily, body bisa dipakai. Rambut Yune, muka Miku Cheerful ver.

Because Shuuya57 is managed to pull out the broken joint, I use face joint from Saber Lily, and Mimi’s body is good to go. Yune’s hair with Miku Cheerful ver.

Change location

Change location

Sayangnya, ada tragedi T_T

Di pohon yang sebelumnya, akibat angin, Yune terjun bebas. Dan ada scratch di bagian rambutnya, so sorry… T_T

 

But we got a tragedy here T_T

On the previous tree, because of the wind, Yune is fell off. And resulting a notable scratch on her hair, so sorry… T_T

Kucing galau

Kucing galau

Mini Kyouka: “Why I’m here?!”

"Dafuq is this?!"

"Dafuq is this?!"

Dafuq is that?!

Dafuq is that?!

Racing Miku 2011 with Kimono

Racing Miku 2011 with Kimono

Beberapa foto dibawah ini diambil sebelum pulang.

These photos below are taken before we go home.

Taiko Drum

Taiko Drum

Show on stage

Show on stage

Show on stage

Show on stage

Going home

Going home

Bored cat at Busway station

Bored cat at Busway station

JAK-JAPAN MATSURI kali ini nggak beda jauh dengan tahun lalu. Jadi nggak ada hal khusus yang bisa gue bahas secara mendetail. Beberapa cosplayer ada yang cantik dan ada juga yang “berani”, cosplayer Asuna dari Sword Arts Online punya tampang lumayan, hahaha… Sayang, fotonya ga ada di kamera gue.

JAK-JAPAN MATSURI in this year are not different than last year. So I got nothing special to tell you in detail. Some cosplayers are beautiful, and some are so “revealing”. Asuna from Sword Arts Online cosplayer is one of example about beauty. Too bad, I got no photo of her, hahaha…






If you're interested on these product below, you may click the link.
Your purchase through these CD-Japan link will sprinkle some water to us in a very hot day and night.


Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>